Kesäreissulla Euroopassa, osa 4: Bilbao

Lensimme Lontoosta Bilbaoon, Baskimaalle Espanjaan. Majapaikkamme, edullinen Zubia Urban Rooms, sijaitsi Nervionjoen rannan tuntumassa, vanhan kaupungin naapurissa. Tosin emme sitä vielä tajunneet tullessamme sinne keskiyön jälkeen.

Aamulla lähdimme kävelylle joen vartta pitkin kohti Guggenheimin museota. Olin jo illalla tajunnut mokani - ei Bilbaoon olisi pitänyt tulla maanantaiksi, museothan ovat yleensä kiinni maanantaisin! Niinpä meidän oli tyytyminen museon ihailuun vain ulkopuolelta, ja suunniteltu ostoskin - Guggenheim-kangaskassi - jäi ostamatta. Mutta on 20-vuotias Bilbaon Guggenheim tutustumisen arvoinen ulkopuoleltakin - museon hopeanväriset aaltoilevat seinät kimaltelivat kauniisti auringonvalossa ja ympäristössä olevat taideteokset olivat hienoja.



 
Museoalueeseen tutustumisen jälkeen kävelimme matkalaukkujemme kanssa vanhaan kaupunkiin, takaisin aivan hotellimme lähistölle. Joen vartta oli kyllä mukava kävellä, oli paljon kauniita siltoja ja rakennuksia. Kiviseltä jalkakäytävältä löytyi myös Santiago de Compostelaan vievän pyhiinvaellusreitin merkki. Paluumatka ajettiin ratikalla. Bilbaossa on yksi ratikkalinja - se on matkailijoille kätevä, sillä voi ajella nimittäin uuden kaupungin ostosalueilta vanhan kaupungin kautta rautatie- ja bussiasemalle. Matkan varrelle jää niin Guggenheim kuin kulttuurikeskus ja konserttitalo Euskalduna.


 
 
Vanhassa kaupungissa otimme ensikosketuksen Baskimaan kuuluisiin herkkuihin, pintxoihin, eli pieniin eri täytteillä päällystettyihin leipäsiin. Pintxoista kerron tarkemmin seuraavassa postauksessa. Jatkoimme iltapäivällä nimittäin paikallisbussilla Baskimaan herkkupääkaupunkiin, San Sebastianiin.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa