Kesäreissulla Euroopassa, osa 3: Lontoo

Kesälomareissuni jatkui Kööpenhaminasta ja Edinburghista junalla Lontooseen. Meillä oli ystäväni kanssa pieni leikkimielinen kilpailu siitä, kumpi ehtisi ensin perille tapaamispaikkaamme Towerin linnan lähelle. Tuija lensi Helsingistä Gatwickin kentälle ja minun junani pääteasema oli King's Crossin asema. Perille päästyäni vaihdoin salamana metroon, ja Towerilta soitin Tuijalle: "Missä oot...?" Tuijan kone oli myöhässä, joten minä voitin "kisan" ja odottelin prosecco-lasillisen äärellä Thamesin rannalla, olihan sentään juhannusaatto :)

Halusin asua kerrankin Lontoon itäpuolella, kaukana perinteisistä turistipaikoista. Keskustan ulkopuolelta Poplarista löytyi yllättäen edullisesti hieman tasokkaampi historialliseen arvorakennukseen avattu boutique-hotelli Lansbury. Alkuperäinen ajatus oli asua kauempana keskustasta, mutta lähellä Thamesin rantaa, josta pääsisi helposti pyöräilemään. Fillarointi jäi kuitenkin tekemättä - ehkä hyvä niin, kun näin, miten pyöräilijät puikkelehtivat liikenteen seassa kapeilla kaduilla. Poplarin alueella ei ollut (ainakaan vielä) matkailijoille juuri mitään palveluja, mutta lyhyen kävelymatkan päästä Canary Wharfin ympäristöstä löytyi jo kaikenlaista. Mainitsenpa muuten Lansbury Hotellin erikoisuudesta, Handy-puhelimesta, joka löytyi huoneesta. Hotellin älypuhelimen sai ottaa mukaansa kaupungille, sillä sai soittaa puheluja ja surffailla netissä maksutta!


 
Ystävälläni oli tapaaminen lauantaina ja minä keskityin kiertelemään lähinnä Covent Gardenissa, Sohossa ja Oxford Streetillä. Illalla kävimme katsomassa lempimusikaalini Phantom of the Operan Her Majesty's Theatressa. Olen nähnyt Phantomin jo muutaman kerran eri paikoissa, mutta parhaimpana muistona on säilynyt eka kerta Lontoossa vuosia sitten. Tälläkin kerralla meillä oli halvimmat liput piippuhyllyllä, josta ei nähnyt täydellisesti lavalle. Esitys oli hyvä, mutta ei kuitenkaan vetänyt vertoja sille eka kerralle. Kattokruunu ei pudonnut läheskään niin dramaattisesti kuin silloin ennen. Tätä kirjoittaessani oli muuten pakko kuunnella Phantomin tunnari - tämä Nightwishin liveveto on aika kova!


 
 
 
 
Sunnuntaina oli tarkoitus vihdoinkin tutustua Tate Modern -museoon ja käydä aamiaisella sen näköalaravintolassa, mutta emme menneetkään, sillä aamu oli venähtänyt pitkäksi ja meillä oli matkatavaratkin mukana. Sen sijaan kävelimme Southbankin rantaa auringonpaisteessa ennen kuin suuntasimme Harrodsin tavaratalon lähelle etukäteen varaamallemme iltapäiväteelle.



Perinteinen iltapäivätee on iso juttu Lontoossa - afternoon tea -paketteja tarjoavista paikoista on koottu jopa oma nettisivusto: www.afternoontea.co.uk/uk/london. Kalleimmat paketit maksavat 50 punnan molemmin puolin, mutta on myös alle 20 punnan paikkoja. Meidän iltapäiväteemme Knightsbridge hotellissa maksoi 24 puntaa. Se sisälsi ison kannullisen teetä (kolme perinteistä vaihtoehtoa, lisämaksusta olisi voinut valita jonkun erikoisteen), molemmille neljä pientä täytettyä voileipää, yhden juustopallon, kaksi skonssia voin ja hillon kera sekä neljä makeaa leivonnaista. Jaksoimme syödä lähes kaiken - mutta iltapäivätee olikin meidän lounas. Iltapäivätee oli katettu hotellin brittityyliseen kirjastobaariin ja se tarjoiltiin kauniilta astioilta.




Mahat täynnä herkkuja lensimme Lontoosta Vuelingin koneella Bilbaoon, josta juttua seuraavassa osassa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa