Joogakurssi, päivä 1

Terveisiä Tukholman saaristosta, Värmdöstä! Saavuin tänne tänään iltapäivällä osallistuakseni Friskis&Svettiksen joogaohjaajakurssille. Näiden viiden tiiviin kurssipäivän aikana opitaan teoriassa, harjoitellaan käytännössä ja keskustellaan paljon - siitä, mitä on jooga Friskis&Svettis-liikuntaseurassa. Tuosta aiheesta myöhemmin lisää.

Kerrottakoon, että taas lähdin matkaan hyvin vähin unin... Olin perillä Arlandan lentoasemalla jo aamuseiskalta. Olin sopinut Tukholmaan tapaamisen tutun kanssa, kun nyt satuin olemaan huudeilla. Ruotsin reissu alkoi siis mukavasti kahvitellen. Jäi vielä pari tuntia aikaa hengailla kaupungillakin. Tässä pari kuvaa marraskuisesta Tukholmasta. Ei ollut Sergelintorin joulumarkkinoilla vielä kovin jouluinen tunnelma.



On aina jännittävää asioida Tukholmassa kaupoilla, lippuluukuilla jne. Koskaan ei tiedä, tuleeko sieltä omasta suusta rohkeasti ruotsia vai lipsahtaako englannin puolelle... No, melkein hävettää tunnustaa, että tällä kertaa bussireitin ja aikataulun selvittäminen sekä lipun osto tuli suoritettua englanniksi. Ehkä se kannatti, koska matkanteko sujui harvinaisen helposti.

Perillä bussin päätepysäkillä se sitten alkoi - se ruotsin praattaaminen. Samasta bussista jäi Lillsvedin urheiluopistolle muutama muukin joogakurssille osallistuja - siitähän se sitten lähti! Mutta tottakai täytyy se oma selustansa aina turvata ja huomauttaa, että kuuntelen kyllä ruotsia melko sujuvasti, mutta aion puhua tarvittaessa englantia...

Ensimmäisen päivän ohjelmassa meillä oli tietysti esittäytyminen. Siinä sai jo vähän kuvaa siitä, miten monenlaisia ihmisiä kurssilla onkaan. Meitä on monen ikäisiä, vain yksi mies. Kurssilaiset tulevat eri puolilta Ruotsia. Minun lisäkseni täällä on yksi toinen ulkomaalainen + assistentti, joka helpotuksekseni on - suomalainen! Toiset meistä ovat jooganneet jo pitkään, jollakin on takanaan vasta viisi joogatuntia. Suurin osa on ihan uusia tulevia F&S:n ohjaajia, muutama meistä on jo ohjaaja jossain muussa lajissa (korjaus 30.11.)


Välkommen till TRÄNINGSFORM Yoga!

Tänään ehdimme jo ihan aiheeseenkin. Keskustelimme mm. kokemuksistamme joogatunneilta, joilla itse kukin oli ennen kurssia käynyt. Etukäteistehtävänä oli ollut huomioida tuntien kohderyhmä, ohjaajan työskentely sekä tunnelma. Kirjoitimme ylös, millaisia joogaohjaajia haluaisimme itse olla. Minun listani:

* rauhallinen, mutta iloinen ja rento = ei vakava
* "pehmeä", turvallinen
* taitavasti ohjeistava
* eri tasoiset osallistujat huomioiva
* tunnin fiiliksen huomioiva

Tottakai ohjelmassa oli myös joogaa. Toinen kurssin vetäjistä, Eva, ohjasi meille F&S:n joogatunnin (Yoga, ent. Yoga 1). Tykkäsin tunnista kovasti, se oli juuri sopiva tähän päivään, avasi kroppaa ja rentoutti sekä kehon että mielen. Tunti oli mielestäni aika helppo. Hyvillä mielin voivat varmasti Friskiksen jäsenet tulla tälle tunnille!

Nyt on ensimmäinen kurssipäivä illassa. Aamulla jatkuu... Hyvää yötä. Namaste <3


Kommentit

  1. Kiitos ihanasta raportista! Sinusta tulee mieletön F&S-jooga -ope, ja minusta tulee vakkarikävijä Jooga75:een torstaisin!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa